Onze waarborg formules

Wettelijke comformiteitswaarborg

Sinds 1 januari 2005 is elke professionnele verkoper verplicht om zijn occasiewagens te verkopen met minimum 1 jaar waarborg

De verkoper garandeert dat het voertuig geleverd wordt in overeenstemming met de door de koper doorgegeven bestelling en dat het bedrijfsklaar is.

De koper verwacht dus een tweedehandsvoertuig:

  • Met de eigenschappen beschreven door de verkoper in het contract, in de advertentie of op het internet
  • Met de kwaliteiten en het prestatieniveau normaal voor een voertuig van die leeftijd, kilometerstand en prijs.
  • In overeenstemming met het specifieke gebruik waarvoor de koper het voertuig koopt.
  • Geschikt voor alles waarvoor voertuigen van hetzelfde type meestal gebruikt worden.

Het jaar waarborg is gedeelt in twee perioden. 

  • In de eerste 6 maanden: De wet beschouwt een gebrek aan overeenstemming dat opgemerkt wordt tijdens deze periode als bestaand op het moment van de levering. Behoudens tegenbewijs, zal de verkoper ervoor moeten zorgen dat het voertuig conform is.
  • Na de eerste 6 maanden: Als de koper een gebrek aan overeenstemming vaststelt langer dan zes maanden na de levering, moet hij bewijzen dat het gebrek al bestond op het moment van de levering. Pas dan zal de verkoper het gebrek verhelpen.

Hieronder verstaan we een redelijk evenwicht tussen de oplossing en de kenmerken van het voertuig (leeftijd, kilometerstand, ...). Het voertuig terug ‘conform’ maken is niet gelijk aan het vernieuwen. 

De wettelijke garantie mag niet beschouwd worden
als een ‘omniumverzekering’. De garantie dekt de normale slijtage van de voertuigen niet, noch de onderdelen en stukken die redelijkerwijs zouden moeten worden vervangen in het jaar van de aankoop, bijvoorbeeld op basis van de informatie die de verkoper gegeven heeft. 

Deze waarborg is inbegrepen in de vermelde verkoopprijs.

Nog vragen? Geef ons gerust een seintje of stuur een mail voor meerdere info. U kan ook de website van TRAXIO/FEDERAUTO bezoeken: www.zichtopuwautogarantie.be